Projektiranje sklopovskih blokova protočnog analogno-digitalnog pretvornika u 0.35 um CMOS tehnologiji : diplomski rad - Harcet, Hrvoje (H. Harcet, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu su projektirani sklopovski blokovi protočnog analogno-digitalnog pretvornika u 0.35 um CMOS tehnologiji. Pretvornik je potpuno diferencijski te ima rezoluciju 8 bita i frekvenciju očitavanja 20 MS/s. Odabrana je protočna arhitektura koja koristi 1.5 bita po stupnju te je izvedena u tehnici preklapajućih kapaciteta. Osnovni 1.5 bitni stupanj se sastoji od 2 dinamička komparatora, i MDAC-a, odnosno DA pretvornika s implementiranom funkcijom pojačanja i sklopa za očitavanje zadržavanje signala (S/H sklop). Projektirani diferencijski dinamički komparator ima disipaciju 0.68 mW. Operacijsko pojačalo korišteno u MDAC-u koristi arhitekturu preklopljene kaskode s kojom je dobiveno pojačanje 65 dB i širina frekvencijskog područja jedničnog pojačanja 200 MHz. Pojačalo je potpuno diferencijsko, odnosno ima simetrične izlaze te je projektirana mreža kojom je ostvarena negativna povratna veza za zajednički signal (CMFB). Disipacija snage operacijskog pojačala iznosi 6 mW. Također je projektiran ulazni sklop za očitavanje i zadržavanje signala koji koristi flip-around arhitekturu. Korišteno je isto operacijsko pojačalo kao u osnovnom 1.5-bit-nom stupnju. Svi blokovi su projektirani s karakteristikama tranzistora za tipične uvjete procesiranja i na sobnoj temperaturi.