Analiza parametara kvalitete satelitske televizije : diplomski rad - Suć, Ivan (I. Suć, 2014)
Sažetak na hrvatskom: DVB-S sustav postavio je korijene za standardizirani satelitski prijenos koji je dokazan kao pouznadna i prihvatljiva arhitektura u odašiljačkoj industriji. DVB-S2 nastavak je razvoja prijašnjeg standarda uz unaprijeđenje efikasnosti (bit/Hz) i ima tehnologije prilagodbe signala kao što je VCM i ACM za odašiljanje signala sa najvećom propusnosti. No korištenje DVB-S2 standarda neće u potpunosti zamijeniti DVB-S odašiljanje TV usluga. Velik broj dekodera koji koriste DVB-S tehnologiju je još uvijek operativan i doprinose uspješnom radu satelitskog odašiljanja diljem svijeta. Postupno usluge kao što je HDTV i IP bazirane usluge poput „Direct to Home Internet“ uvodit će i DVB-S2 dekodere u kućanstva koja će sa vremenom zahtjevati sve veću propusnost i pouzdanost satelitskog prijenosa. Uvođenje novih tehnologija odnosno novih aplikacija DVB-S2 pružati će ono što DVB-S sustav nikad ne bi mogao učiniti.