Implikacije uvođenja reaktora s rastopljenim solima torija i urana na dostatnost zaliha nuklearnog goriva : diplomski rad - Sertić, Slaven (S. Sertić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Opisana je kategorizacija i dan je pregled postojećih zaliha urana i torija. Dan je pregled karakteristika lakovodnih reaktora i reaktora s rastopljenim solima torija i urana. Definirali smo različite scenarije razvoja nuklearnih kapaciteta na svjetskoj razini koji doprinose malo, srednje i značajno (polovina ukupne proizvedene električne energije) dugoročnim energetskim strategijama uz pretpostavku korištenja postojeće tehnologije lakovodnih reaktora do 2065. godine i uvođenja reaktora s rastopljenim solima torija i urana nakon 2065. godine. Proračunali smo potrebne količine urana i torija za realizaciju definiranih scenarija do kraja ovog stoljeća i utvrdili dostatnost zaliha nuklearnog goriva.