Prenamjena stare mlinice u mikro hidroelektranu : završni rad - Mihalic, Domagoj (D. Mihalic, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu su opisane hidroelektrane s naglaskom na mikro i male hidroelektrane te njihova uloga u elektroenergetskom sustavu Republike Hrvatske. Navedeni su potrebni koraci koje je potrebno napraviti prije izgradnje male hidroelektrane. Opisana je lokacija i postojeće stanje stare mlinice na rijeci Lonji te je provedena analiza hidroloških uvjeta na lokaciji od interesa. Temeljem rezultata provedene analize i opisa lokacije dimenzionirana je mikro hidroelektrana. Uporabom programskog paketa HOMER, uz dostupne ekonomske pokazatelje i u skladu s tarifnim sustavom za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije, provedena je tehno-ekonomska analiza takve mikro hidroelektrane.