Digitalno upravljanje univerzalnim učinskim pretvaračem s modulacijom širine impulsa : završni rad - Veršić, Marin (M. Veršić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Korišteni mikrokontroler za izvedbu algoritma upravljanja je Piccolo F28027 proizvođača Texas Instruments. Ostvarene modulacije, u bipolarnoj i unipolarnoj inačici, prema izboru signala reference su sinusna modulacija (frekvencijski pretvarač) te istosmjerni pretvarač (DC Chopper). Izbor signala nosioca također je omogućen programom te može biti: trokutni signal, rastući pilasti signal ili padajući pilasti signal. Ostvarena je i podrška za upravljanje do 4 nezavisna motora ovisno o zahtijevanom broju faza (max. 4 faze). Parametri signala reference i signala nosioca u potpunosti su podesivi unutar određenog raspona vrijednosti. Dobivene modulacije snimljene su osciloskopom i testirane korištenjem IGBT mosta L298n proizvođača STMicroelectronics. Uz rad je priložen i kod napisan u programskom jeziku C