Ocjena učinkovitosti operatora križanja u genetskom programiranju : diplomski rad - Kontrec, Maja (M. Kontrec, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu dan je pregled i opis postojećih genetskih operatora s naglaskom na operatore križanja. Uz opis svakog pojedinog operatora križanja, prikazani su rezultati do sada izvršenih istraživanja na temu njihove učinkovitosti. Ispitana je učinkovitost algoritma genetskog programiranja s obzirom na odabir operatora križanja za tri najčešće vrste problema koji se rješavaju genetskim programiranjem - simboličku regresiju, pronalazak logičkih funkcija i programe.