Mobilna aplikacija za praćenja troškova kućanstva : završni rad - Basioli, Josip (J. Basioli, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Android aplikacije su aplikacije namijenjene za Android operacijski sustav koji se nalazi u pametnim mobitelima, tabletima, pamenim televizorima. Pri izradi takvih aplikacija cilj je postići željenu funkcionalnust uz upotrebu ograničenih resursa koje pružaju takvi uređaji (slabi procesor, nedovoljno memorije). U današnje vrijeme aplikacije postaju sve sofisticiranije te korisnik traži određenu dozu jednostavnosti kod korištenja istih, kao što je automatsko izvršavanje nekih radnji primjerice osvježavanje lokalnih podataka s onima na serveru, intuitivnost korisničkog sučelja, jednostavan prijelaz s jednog uređaja na drugi i sl. Aplikacija „Household“ je Android aplikacija za praćenje troškova kućanstva. Ona korisniku omogućava određivanje tipova troškova za kućanstvo, unos novih troškova, prikaz grafove mjesečne ili godišnje potrošnje iz kojih korisnik vidi na kojem području je previše potrošio u nekom razdoblju. Također aplikacija podržava više korisnika istog kućanstva čije se aplikacije sinkroniziraju preko servera.