Određivanje koeficijenta toplinske vodljivosti kvarcnog pijeska : završni rad - Miklečić, Ivan (I. Miklečić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Zaštita je jedan od najznačajnijih dijelova EES-a. Vrlo je važno dobro projektirati zaštitu kako bi u slučaju kvara mogla reagirati i zaštititi elemente i postrojenja. Cilj završnog rada je bilo razviti metodu za određivanje koeficijenta toplinske vodljivosti i izmjeriti vrijednosti koeficijenta za dvije različite granulacije pijeska. Zbog lošeg matematičkog modela toplinskog kruga nismo uspjeli dobiti egzaktne vrijednosti koeficijenata toplinske vodljivosti no izvukli smo vrijedne zaključke o vrijednosti toplinskog koeficijenta ovisno o granulaciji pijeska.