Metoda za analizu slike očne pozadine : završni rad - Sever, Nikolina (N. Sever, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Automatska analiza krvnih žila očne pozadine ima važnu ulogu u dijagnozi pomoću računala. U ovom radu proučena je metoda temeljena na uvjetnoj vjerojatnosti za praćenje krvnih žila za segmentaciju u slikama očne pozadine. Uzima se u obzir detekcija rubnih točaka žile te se obrađuju različite strukture krvnih žila. Kroz proces praćenja, Bayesova metoda s MAP kriterijem je glavni kriterij koji se koristi za detekciju rubnih točaka