Povezivanje senzora za medicinski nadzor : završni rad - Vertlberg, Lara (L. Vertlberg, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Povezivanje medicinskih senzora u sustav za udaljenu dijagnostiku koji služi za nadzor tjelesnih parametara pacijenata u realnom vremenu. Rješenje za povezivanje više medicinskih senzora u jedan bežični sustav sa središnjih nadzornim čvorom. Istovremeni nadzor više pacijenata s ciljem kontinuiranog praćenja zdravstvenog stanja. Niska potrošnja energije. Spremanje izmjerenih vrijednosti u bazu podataka. Dvosmjerna komunikacija između pacijenta i stručne osobe. Rješenje za bežično praćenje položaja tijela u stvarnom vremenu na zahtjev ovlaštene osobe. Povećanje kvalitete života u smislu smanjenja cijene zdravstvene skrbi i mogućnosti pogrešaka uzrokovanih ručnim upravljanjem uređajima, povećanja mobilnosti pacijenata, fleksibilnosti i pouzdanosti medicinskih uređaja.