Implementacija polinomskog regulatora na Arduino/PcDuino ugradbenom računalnom sustavu : završni rad - Šantorić, Nikola (N. Šantorić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Cilj završnog rada je projektiranje i implementacija polinomskog regulatora u računalni sustav upravljanja Arduino/PcDuino. U radu se opisuju komponente potrebne za uspostavljanje sustava upravljanja. Objašnjen je polinomski regulator, njegova struktura i djelovanje. Proveden je postupak parametriziranja polinomskog regulatora te način implementacije u sustav upravljanja. Naveden je postupak međusobnog spajanja elemenata. Prikazano je web sučelje pomoću kojeg se vrši upravljanje te njegove mogućnosti u vezi s pokretanjem istosmjernog motora, odabira koeficijenta polinomskog regulatora i prikaza povratne veze, tj. mjernih rezultata. Prikazani su odzivi istosmjernog motora reguliranog pomoću polinomskog regulatora te objašnjeni razlozi oblika tih odziva.