Obrada video zapisa u stvarnom vremenu u CUDA okruženju : završni rad - Olujić, Vladimir (V. Olujić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu otkrili smo prednosti i mane CUDA tehnologije za paralelnu obradu podataka. Prednosti te tehnologije su izuzetno velika brzina procesiranja velike količine podataka nad kojima je potrebno izvršiti iste instrukcije. Mane ove tehnologije su spora krivulja učenja tehnologije programiranja, potreba posjedovanja nVidia grafičke kartice i potreba kopiranja podataka s glavne memorije računala na memoriju grafičke kartice što ovu tehnologiju čini neefikasnom kada treba obaviti jednostavnije operacije nad manjom količinom podataka. CUDA tehnologija, kao i neke druge GPGPU tehnologije svakako ima svoju budućnost u područjima kao što je obrada slike ili videa. Ona neće zamijeniti procesiranje na centralnom procesoru, no svakako će naći svoju primjenu u nekim nišama informatičke industrije.