Energetski pregled javne rasvjete : diplomski rad - Ukalović, Filip (F. Ukalović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Prema Zakonu o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji javna rasvjeta se smatra građevinom te podliježe obveznom obavljanju energetskog pregleda. U radu je proučena Hrvatska zakonska regulativa koja se odnosi na energetske preglede javne rasvjete. Energetski pregled obavlja se svakih 5 godina. Uz energetski pregled opisana je i Metodologija provođenja energetskog pregleda građevina, u kojoj je opisan Algoritam za određivanje energetske učinkovitosti sustava rasvjete.