Programska aplikacija za spajanje video snimki u realnom vremenu : završni rad - Vidas, Dario (D. Vidas, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Spajanje slika je vrlo popularna aplikacija obrade slika. Posebno je zanimljiv slučaj spajanja slika u stvarnom vremenu, jer takav zahtjeva posebne uvjete izvršavanja programa. Algoritam spajanja mora biti brz, a u isto vrijeme mora dati vjerodostojnu sliku. Pri spajanju se koriste brzi i robusni algoritmi poput SURF i FLANN algoritama za značajke, GraphCut za šavove i sl. Brzina uvelike ovisi o tipu izobličavanja slika. Najčešće korišteni tipovi su: kuglasti, te planarni tip izobličavanja. Namjena aplikacije je dobivanje cjelovite slike sa kamera bespilotnih letjelice tipa AR.Drone Parrot, odnosno proširivanje vidnog polja letjelica spajanjem video snimki u jednu cjelinu.