Analiza intenziteta površinskih mioelektričkih signala u vremensko-frekvencijskoj domeni korištenjem valićne transformacije : završni rad - Požar, Barbara (B. Požar, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Signal dobiven površinskom elektromiografijom nosi iznimno puno informacija. Dio je moguće dobiti RMS analizom ili njegovim spektrom snage. Međutim, dio se također može dobiti analizom intenziteta. Primjenom filtarske banke od 10 valića možemo izdvojiti vremenskom-frekvencijske dijelove signala. Analizom intenziteta možemo jasno izdvojiti pojedine kontrakcije tijekom rada mišića i promatrati ih odvojeno. Ovim radom se prikazuje razvoj analize intenziteta u programskom jeziku Matlab te primjena razvijene analize na sintetiziranom signalu i realnom EMG signalu.