Opis i planiranje privatne mobilne mreže temeljene na tehnologiji digitalnog mobilnog radija (DMR) : diplomski rad - Galić, Maja (M. Galić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu je opisana tehnologija digitalnog mobilnog radija koja se rabi za izgradnju privatnih mobilnih mreža. Detaljnije je obrađen fizički sloj i neke specifičnosti navedene tehnologije. Pomoću programskog jezika Pathloss napravljeno je radijsko planiranje geografskog područja Republike Hrvatske uz optimalan broj odašiljačkih postaja. Provedena su mjerenja prijamnog signala za kritične točke na području pokrivanja repetitora Sljeme i analizirana je točnost rezultata dobivenih simulacijom. Dan je osvrt DMR tehnologije u usporedbi s TETRA tehnologijom koja je najzastupljenija tehnologija koja se rabi za realizaciju privatnih mreža.