Analiza rada EEG senzorske kacige Emotive snimanjem emocionalnih stanja : završni rad - Polić, Marsela (M. Polić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je ispitivanje rada programskog sučelja za rad s EEG senzorskom kacigom tvrtke Emotiv. Proveden je niz eksperimenata za provjeru točnosti ugrađenih funkcija za prepoznavanje mimike lica, određenih emocionalnih stanja i kognitivnih akcija. Budući da sučelje detektira akcije na principu usporedbe s ugrađenim te s individualno kalibriranim podacima za pojedinu akciju, uspoređeni su rezultati dobiveni na različite načine. Različita emocionalna stanja pobuđena su vizualnim podražajima i sudjelovanjem u kompjuterskoj igri. Statističkom obradom utvrđeno je da korištenje Emotiv programskog sučelja pri prepoznavanju emocionalnih stanja nije dovoljno pouzdano za upotrebu pri izvršavanju aktivnosti u kojima je bitno operaterovo trenutno emocionalno stanje. Također je ostvarena mogućnost dobivanja neobrađenih podataka izravno sa senzora kacige, kako bi se isti mogli obraditi preciznijim funkcijama.