ICT sustav za udaljenu stručnu dijagnostiku korisnika potpomognute komunikacije : diplomski rad - Kirin, Petra (P. Kirin, 2014)
Sažetak na hrvatskom: WebRTC je tehnologija koja omogućuje pružanje usluga govornih i video poziva te razmjenu poruka u stvarnom vremenu između web preglednika, bez potrebe za prethodnom instalacijom programskih dodataka. U ovom radu analiziran je WebRTC, način na koji je WebRTC komunikacija ostvarena i JavaScript API koji razvijateljima web usluga omogućuje implementaciju stvarnovremenskih značajki unutar web aplikacije. Praktični dio ovog rada implementira uslugu udaljene dijagnostike korisnika potpomognute komunikacije, zasnovanu na WebRTC-u. Cilj sustava je ponuditi stručnim osobama rješenje kojim će preko web preglednika moći dijagnosticirati osobu sa složenim komunikacijskim potrebama na isti način kao da se ta osoba nalazi u njezinom radnom prostoru. Kroz implementaciju ovog sustava, analizirane su mogućnosti i ograničenja tehnologije WebRTC za ostvarivanje pojedinih funkcionalnosti.