Sjedinjeno poručivanje u poslovnom komunikacijskom sustavu : diplomski rad - Pralas, Stanko (S. Pralas, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Poruke predstavljaju informacije koje se koriste za odlučivanje i upravljanje unutar nekog poslovnog komunikacijskog sustava. Cilj ovog diplomskog rada bilo je ostvarivanje usluga poznatih pod nazivom sjedinjeno poručivanje u okviru platforme Asterisk. Sjedinjeno poručivanje predstavlja integraciju elektroničke razmjene poruka i različitih komunikacijskih medija (elektronička pošta, SMS, faks, govorna pošta, trenutno poručivanje) u jedinstveno sučelje dostupno kroz različite uređaje (računalo ili pokretni uređaj). Prikazana je funkcija ostvarivanja i ograničavanja poziva, integracija govorne i elektroničke pošte, te usluga trenutnog poručivanja.