Sustav za analizu korištenja aplikacije : diplomski rad - Vergot, Ivan (I. Vergot, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je cjelokupni proces izrade sustava za analizu korištenja aplikacije. Osim detalja o samom sustavu i njegovoj domeni također su opisane i tehnologije te alati u kojima je on izrađen, programski koncepti korišteni prilikom njegove izrade. Nadalje, detaljno je analizirana unutarnja struktura sustava i odnos njegovih komponenti te je proučen marketinški aspekt i mogući budući smjerovi razvoja sustava. Sam sustav je zasnovan na višeslojnoj arhitekturi i pruža developeru mogućnost personaliziranog praćenja korisnikovih akcija stvaranjem novih sesija i događaja te prikaz statistike prikupljenih podataka. Stvaranje i tipovi događaja i sesija koje developer želi pratiti unutar svoje aplikacije su u potpunosti su prepušteni na implementaciju developeru što ga ovaj sustav čini moćnim alatom za analizu korištenja aplikacije.