Konverzija podataka iz SMV u COMTRADE format : diplomski rad - Jurković, Kristina (K. Jurković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Konverzija podataka iz SMV u COMTRADE format Dostignućima na polju komunikacijskih tehnologija pojavila se mogućnost inovativnog rješavanja postojećih problema u elektroenergetskom sustavu. Pojavom norme IEC 61850 omogućava se standardizirana komunikacija između uređaja sekundarne opreme. Numerički releji imaju ograničenu internu memoriju po pitanju količine podataka koji se mogu pohraniti i naknadno analizirati te je provjerena izvedivost stvaranja trajnijeg zapisa veće rezolucije koristeći open-source sklopovlje, programski jezik i operativni sustav. Prilikom konverzije podataka zapisanih u SMV okvirima u COMTRADE format uočena su ograničenja na driveru koja su u radu i dokumentirana.