Programski sustav za prikupljanje i obradu mjerenja mreže osjetila : diplomski rad - Stanković, Mislav (M. Stanković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Opisani sustav je nastao zbog potrebe za aplikacijom koja će omogućiti skupljanje i skladištenje mjerenja posrednika te pregled, usporedbu i vizualizaciju sličnih tipova mjerenja izmjerenih na različitim posrednicima. Dodatno, ostvareno je upravljanje korisnicima i podjela ovlasti među njima. Ključni dio sustava je perzistencija ostvarena podjelom modela na entitete koji se spremaju u relacijsku bazu i mjerenja koja se spremaju u Mongo. Na taj način se sustav nosi s velikim brojem skupljenih mjerenja bez potrebe za odbacivanjem starih vrijednosti, agregacijama i slično. Skupljanje mjerenja se pokreće na zahtjev korisnika kroz aplikaciju ili periodički iz pozadinskog posla. Pri tome je period skupljanja definiran za svakog posrednika. Sustav je razvijen kao SPA aplikacija za što se koristi AngularJS, dok je na serverskoj strani REST servis ostvaren pomoću Spring Boota.