Osnovni algoritmi u teoriji brojeva : diplomski rad - Šandrk, Ivan (I. Šandrk, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Danas je u svijetu sigurnost podataka te komunikacije jako bitna. Razvoj u kriptografiji u zadnjih 50 godina je omogućio visoke razine sigurnosti. Kriptografija se bazira na teoriji brojeva, koja je pak začeta prije više od 2000 godina u staroj Grčkoj. U ovom radu su obrađeni osnovni algoritmi iz teorije brojeva na kojima se zasnivaju svi kompliciraniji te je izrađena programska podrška.