Detekcija objekata u gustoj stereoskopskoj rekonstrukciji : diplomski rad - Braut, Viktor (V. Braut, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada razmatra se postupak brze detekcije objekata u oblaku točaka. Specifično je podešen za detekciju objekata u rektificiranim sekvencama snimljenih parom kalibriranih kamera montiranih na vozilu. U okviru rada proučene su i uspoređene metode podudaranja pomoću kojih se izračunava disparitetna mapa iz stereo slike prema kojoj se formira oblak točaka. Zbog težnje za minimizacijom računske složenosti odabrana je lokalna Block Matching metoda. Formirani oblak točaka se dijeli na blokove koji se klasificiraju kao zauzeti ili slobodni ovisno o broju točaka koji im pripadaju. Susjedni zauzeti blokovi se zatim grupiraju s ciljem stvaranja objekata. Dobiveni rezultati su analizirani i prikazani u poglavlju s eksperimentima.