Raspoznavanje hrvatskog znakovnog jezika korištenjem uređaja za optičko praćenje pokreta : diplomski rad - Alagić, Domagoj (D. Alagić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Znakovni jezici, iako sasvim ravnopravni govornim jezicima, nisu toliko prepoznati unutar čujuće zajednice ljudi. Ova činjenica ima negativan utjecaj na ostvarivanje prava na komunikaciju, obrazovanje i informiranje osoba s oštećenjem sluha.