Pojednostavljenje grafa preklapanja : diplomski rad - Rahle, Bruno (B. Rahle, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U današnje doba, postoji mnogo različitih metoda sekvenciranja DNK koje se i dalje razvijaju. U ovome radu, prikazujemo kako efikasno odvojiti nepotrebna očitanja i preklapanja iz skupa očitanja i preklapanja koje dobijemo u procesu sekvenciranja DNK. Prikazujemo algoritme za micanje sadržanih očitanja, tranzitivnih bridova, spajanje jedinstvenih spojki i stvaranje grafa niza znakova. Napravljena je implementacija u C++-u i rezultati testiranja su prikazani u ovome radu.