Upravljanje pametnom kućom ugradbenim računalom temeljenim na BeagleBoard platformi : diplomski rad - Minažek, Matej (M. Minažek, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U okviru diplomskog rada razvijena je aplikacijaza upravljanje pametnom kućomkoja se izvodi naBeagleBone Black platformi. Aplikacija je dio cjelokupnog sustava za upravljanje pametnom kućom, koji se sastoji od pet podsustava: središnje aplikacije na BeagleBone Black platformi, bežične senzorske mreže, PLC-a za upravljanje rasvjetom, PLC-a za upravljanje klimatizacijom i grijanjem te korisničke aplikacije za tablet. Središnja aplikacijana BeagleBone Black platformi,koja je razvijena u okviru rada, koordinira rad i povezuje navedene podsustave. Aplikacija omogućuje komunikaciju između svih komponenti sustava, administriranje sustava,implementira korisničko sučelje (putem web preglednika ili aplikacije na pametnom telefonu, odnosno tabletu), udaljeni pristup putem Interneta i kontinuiranu pohranu senzorskih podataka i događaja u bazu podataka. Osim prikupljanja podataka, aplikacija omogućuje i upravljanje sustavima kontrole rasvjete, grijanja i klimatizacije.