Postupci segmentacije objekata zadanih poligonalnom mrežom : diplomski rad - Križaić, Damjan (D. Križaić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad proučava postupke segmentacije modela primjenjive u računalnoj grafici. Posebna pažnja je posvećena postupcima koji hijerarhijski analiziraju i segmentiraju modele zadane poligonalnom mrežom. Dodatno se proučavaju konteksti u kojima su ti postupci korisni i primjenjivi, s naglaskom na određivanje skeletne strukture i povezivanje segmentiranog modela sa skeletnom strukturom. Jedan od postupaka je programski implementiran i dobiveni rezultati su ocijenjeni.