Upravljanje, administriranje i praćenje stanja uređaja u sustavima komunikacije strojeva : diplomski rad - Iveković, Josip (J. Iveković, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U današnje se vrijeme sve više oslanjamo na uređaje koji omogućuju automatiziranje nekih zadataka. Ovaj rad bavi se standardima komunikacije strojeva i sustavima koji takve uređaje povezuju. Kao primjer napravljeno je rješenje koje dozvoljava da se pomoću klijentske aplikacije upravlja udaljenim uređajem i da se prati njegovo stanje te napravi zamjena programske podrške.