Algoritmi detekcije prisutstva osobe temeljeni na obradi podataka iz kapacitivnih senzora : diplomski rad - Marić, Ivan (I. Marić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada obrađena je problematika detekcije osoba i objekata kapacitivnom metodom i algoritmi obrade informacija prikupljenih posebno projektiranim kapacitivnim senzorom i pratećom mjernom instrumentacijom. Opisana je teorijska podloga na kojoj se temelji dizajn kapacitivnog senzora i za specifični problem detekcije odabrani su odgovarajući algoritmi strojnog učenja za obradu mjernih podataka. Pomoću Robin Hood solvera provedeno je optimiranje mjernog sustava te su prikupljeni skupovi podataka za ispitivanje performansi algoritama strojnog učenja. Predložen je jednostavni mjerni sustav za detekciju prisutstva osobe i usporedbu korištenih metoda strojnog učenja. Razvijena je programska potpora koja implementira odabrane metode strojnog učenja. Skupovi podataka za učenje dobiveni putem Robin Hood simulacija pohranjeni su u odgovarajućem obliku i predstavljaju temelj za daljnja istraživanja mogućnosti primjene predloženog pristupa.