Prilagodba OpenWRT distribucije Linux operacijskog sustava za upotrebu u Terastream arhitekturi : diplomski rad - Alilović, Petar (P. Alilović, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Mreže pružatelja Internet usluga su evoluirale u vrlo složene sustave koji kombiniraju niz različitih tehnologija kako bi u konačnici pružile usluge efikasnog prijenosa podataka korisnicima. Problem takvog organskoga razvoja je u tome da ih je vrlo teško održavati, a pogotovo je teško razvijati i nuditi nove usluge u okruženju koje je vrlo konkurentno. U tom smislu određen broj pružatelja Internet usluga i proizvođača mrežne opreme započeo je Terastream projekt čiji prvenstveni cilj je pojednostavljivanje arhitekture kako bi pružatelji usluge bili agilniji na tržištu. Terastream mreža bazirana je na korištenju IPv6 verzije IP protokola. Svi ostali protokoli uključujući i IPv4 verziju IP protokola smatraju se servisom. U sklopu diplomskog rada ostvaren je jedan od mehanizama predviđen u Terastream mreži koji omogućava dobivanje IPv4 konfiguracije potrebne za IPv4 komunikaciju.