Web-aplikacija za kreiranje elektroničkog naloga za plaćanje : diplomski rad - Ptiček, Marina (M. Ptiček, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad bavi se razvojem jednostavne web aplikacije koja će poslovnim subjektima olakšati prijelaz na SEPA Credit Transfer elektroničke platne naloge. Korisnici će, nakon jednostavne registracije u sustav, moći putem obrazaca unijeti potrebne podatke temeljem kojih će sustav za njih generirati SEPA platni nalog kojega će oni moći preuzeti, kao i pripadni izvještaja u PDF formatu. U radu su opisani razvoj i korištenje sustava baze podataka i web aplikacije uz navođenje open source tehnologijama koje su pomogle u njegovom razvoju i za čije korištenje i princip rada ovaj rad također pruža osnovne informacije.