Raspoznavanje tiskanih znakova : završni rad - Savić, Bojana (B. Savić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Jedna od vrlo važnih primjena računalnog vida je kompjutersko raspoznavanje teksta. U ovom radu je opisan jedan malo drugačiji pristup raspoznavanju teksta od standardnih metoda za ovu problematiku pomoću karakterističnih kuteva svakog pojedinog znaka abecede. Dan je prikaz rezultata za font (arial) za koji je metoda optimirana, kao i rezultati testa na 6 različitih fontova koji nisu upotrebljeni u učenju raspoznavanja originalnog fonta. Metoda je također testirana na otpornost prepoznavanja na deformacije slike. Dan je kratki osvrt na rezultate kao i eventualna dalnja poboljšanja algoritma u smislu boljeg raspoznavanja znakova i poboljšanja brzine rada algoritma.