Raspoznavanje gesta na temelju 2D slike i na temelju RGBD prikaza : diplomski rad - Hrvatinić, Kruno (K. Hrvatinić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U okviru robotom potpomognutog protokola za dijagnozu autizma razvijen je modul za detekciju i praćenje proizvoljnog broja predmeta čije su boje poznate te prepoznavanje gesta u pokretima koje se tim predmetima izvode. Modul je prilagođen za izvođenje na humanoidnom robotu NAO u realnom vremenu. Praćenje predmeta se izvodi na robusan način koji dopušta snažnu interakciju između predmeta slične boje bez da se time gubi identitet pojedinog predmeta, te se pokazalo pouzdanim u realnim uvjetima izvođenja zadatka i u testovima praćenja. Prepoznavanje geste s korisničke je strane intuitivno i kvalitetno prepoznaje pokrete koji se koriste pri izvođenju protokola za dijagnozu.