Autonomno izvršavanje zadataka u okviru izviđačke misije NAO robota : diplomski rad - Babić, Anja (A. Babić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U obliku 2D mape definiran je prostor za kretanje humanoidnog robota NAO i obavljanje zadataka. Određen je skup zadataka koje robot obavlja u sklopu izviđačke misije, a izgrađeni prostor je opremljen objektima koji omogućavaju njihovo izvođenje. Razrađen je algoritam za lokalizaciju robota korištenjem kamere i markera. Realizirano je planiranje i praćenje putanje te grafičko sučelje računalo-čovjek za nadzor i definiciju misije te ručno upravljanje robotom. Definiran je automat koji autonomni način rada prebacuje u polu-autonomni i daljinski način rada i obrnuto. Razvijeni moduli su integrirani s modulima za zvučnu i vizualnu percepciju okoline i cjeloviti sustav je testiran na odabranoj izviđačkoj misiji.