Formalna verifikacija sustava kao mrežna usluga : diplomski rad - Juratovac, Miroslav (M. Juratovac, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Kroz rad dan je pregled cjelovitog procesa izrade mrežne usluge. Pokazan je proces izrade vlastitog web poslužitelja od temelja do mogućnosti razvoja web aplikacija i web usluga na istom poslužitelju. Rad započinje postavljanjem osnovnih komponenti potrebne programske potpore kako bi se izgradio funkcionalni temelj na kojemu će se temeljiti web aplikacija i web usluga. Oslanjajući se na dobro postavljen sustav nastavljamo s razvojem mrežne usluge za formalnu verifikaciju najprije opisujući što trebamo napraviti kroz specifikaciju zahtjeva. Nakon što smo pokazali što trebamo napraviti bavimo se izradom rješenja te dajemo pregled pojedinih komponenti konačnog funkcionalnog rješenja. Konačno testiramo uslugu kako bi smo završili proces izrade i potvrdili funkcionalnost.