Mješovito-cjelobrojno programiranje : diplomski rad - Štefanec, Nikola (N. Štefanec, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Linearno programiranje je grana matematike koja proučava probleme optimizacije unutar sustava zadanih ograničenja. Mješovito-cjelobrojno programiranje je vrsta linearnog programiranja koje uvodi dodatno ograničenje cjelobrojnosti na neke ili sve strukturne varijable. Razvijena je programska podrška za traženje rješenja problema pomoću postupaka linearnog i mješovito-cjelobrojnog programiranja. Postupci koji se koriste su primalna revidirana simpleksna metoda (engl. revised simplex method), dualna revidirana simpleksna metoda (engl. revised dual simplex method) i algoritam grananja i ograđivanja (engl. Branch and Bound).