Sustav za detekciju i praćenje igrača u sportu : diplomski rad - Malenica, Krunoslav (K. Malenica, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisana osnovna problematika u izradi sustava za praćenje sportaša u sportu. Opisano je nekoliko načina segmentacije slike koji se koriste u ovakvim sustavima kao što je oduzimanje pozadine, projekcija histograma, ekstrakcija pomoću vršne vrijednosti, stroj s potpornim vektorima, Cannyjev detektor ruba, Hughova linijska transformacija, a za praćenje igrača je opisan Kalmanov i čestični filtar. U radu je opisano nekoliko sličnih istraživanja, te je uz pomoć biblioteke OpenCV implementiran jednostavan sustav praćenja nogometaša na video snimci. Opisan je način korištenja i način rada programskog rješenja, te je provedeno mjerenje uspješnosti, a time i otkrivene slabosti sustava.