Xillybus razvojni sustav : završni rad - Vojić, Marko (M. Vojić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Proučiti i opisati osnovnu funkcionalnost Xillybus razvojnog sustava i njegovu primjenu na Zynq SoC sklopovima koji pokreću Linux operacijski sustav. Korištenjem HDL jezika kreirati komponente koje će se preko Xillybus razvojnog sustava povezati s operacijskim sustavom Linux. Opisati postupak kreiranje novih komponenti i postupak izrade programske podrške za komunikaciju između novokreiranih komponenti i aplikacija koje se izvode pod operacijskim sustavom Linux. Izmjeriti brzinu komunikacije između kreirane komponente i aplikacije koje se izvršava u korisničkom dijelu operacijskog sustava Linux.