Simulacija dinamične bežične senzorske mreže : diplomski rad - Oštarčević, Tajana (T. Oštarčević, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi senzorima i senzorskom mrežom. Prvi dio rada daje teorijsku osnovu ovog područja. Drugi dio rada uključuje izradu manje senzorske mreže. Obzirom na široku primjenu iste, glavni je fokus dan na njezinu primjenu u kućanstvu s naglaskom na ostvarenju energetske učinkovitosti. Namjena takvog sustava je udaljeno upravljanje trošilima unutar kućanstva - vrijednosti dobivene sa senzora utječu na rad releja, odnosno upravljaju uređajima za koji su isti zaduženi. Time se postiže automatizacija doma uz što su usko vezani nadzor i kontrola potrošnje energije. Sustav omogućava nadogradnju, odnosno širi spektar dodatnih funkcionalnosti pa mu se kao takvome proširuje i područje primjene.