Norma za elektronički račun CII : diplomski rad - Zrno, Ivo (I. Zrno, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Glavni cilj ovog rada bio je proučiti normu za elektronički račun CII ver.2.0, te ponuditi rješenja za mapiranje elemenata norme CII ver. 2.0 u normu UBL 2.0 i obrnuto. U radu je opisan poslovni proces fakturiranja računa, te je detaljno opisana struktura računa po normi CII ver.2.0. Predložena su i mapiranja elemenata između normi UBL 2.0 i CII ver.2.0 kako bi se postigla semantička operabilnost koja omogućuje globalno elektroničko poslovanje. Također je razvijena aplikacija za validaciju računa, te transformaciju računa iz jedne norme u drugu.