Planiranje mreže za širokopojasni fiksni bežični pristup Internetu : diplomski rad - Kundih, Boris (B. Kundih, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu obradili smo planiranja mreže za širokopojasni fiksni bežični pristup internetu. Obrađivali smo za slučaj izravne vidljivosti između bazne stanice i antene krajnjeg korisnika (LOS) te u slučaju kada te vidljivosti nema (NLOS). Prikazani su svi postupci i izračuni koji su potrebni kako bi se mreža u oba slučaja prvo isprojektirala, zatim izgradila te potom provjerila udovoljava li danim specifikacijama. Također obrađene su neke specifične situacije i problemi sa kojima se susrećemo pri planiranju tako složenih sustave.