Računalna telefonija u poslovnom okruženju : diplomski rad - Vagner, Dominik (D. Vagner, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Integracija računala i telefonije predstavlja napredak u tehnološkom smislu, ali i izazov za optimalnu realizaciju usluga. Uz financijske uštede na opremi potrebno je ulagati u softverska rješenja i poboljšanje kvalitete. Sve popularnija postaju CTI rješenja bazirana na HMP tehnološkom pristupu zbog prednosti korištenja računalne procesne snage i Interneta kao medija za prijenos informacija. Ovaj diplomski rad analizira trenutno korištene tehnologije za prijenos i obradu podataka te telefonske tehnološke koncepte radi izvedbe specifične CTI usluge. Korištenjem Envox Studia i HMP tehnologije za razvoj i kontrolu, osobnog računala za procesiranje i Interneta kao medija razvijena je usluga u obliku interaktivnog telefonskog sustava (IVR-a). Razvijeni laboratorijski IVR uz nužne softverske i hardverske komponente pruža profesionalnu i kompetentnu uslugu u poslovnom okruženju.