Elektrooptički modulator širokopojasnog analognog signala velike amplitude : diplomski rad - Magerl, Marko (M. Magerl, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog rada je ispitivanje ponašanja sklopa predviđenog za mjerenje širokopojasnih analognih signala velike amplitude i njihovo pretvaranje iz električke u optičku domenu. Ispituje se ponašanje sklopa na visokim frekvencijama, na temelju elektromagnetskih simulacija te karakteriziranja sastavnih dijelova sklopa. Sastavni dijelovi sklopa karakterizirani su mjerenjem S-parametara pomoću 2–kanalnog VNA-a. Za dovođenje laserskih dioda u statičku radnu točku koristi se Power-over-Fiber (POF) tehnologija. Mjerenja prikazana u radu dobivena su korištenjem različitih mjernih metoda, te je dana usporedba s rezultatima elektromagnetskih simulacija.