Izazovi u implementaciji druge digitalne dividende : diplomski rad - Landeka, Andrija (A. Landeka, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Na Svjetskoj radiokomunikacijskoj konferenciji WRC-12 predložene su promjene u pojasu 694-790 MHz (druga digitalna dividenda) koje su odgođene do 2015. godine. Kako bi se mogle provesti sva potrebna istraživanja. U ovom radu je definirana digitalna dividenda. Napravljen je pregled učinkovitijih standarda za kompresiju, kao i prijenosnih standarda koji će povećati kapacitet digitalnih zemaljskih televizijskih mreža. Implementacija druge digitalne dividende bi dovela do međunarodne harmonizacije u pojasu 700 MHz, ali bi također stvorila brojne izazove koji su u ovom radu obrađeni.