Standarizacija simulacija prema BCI (Bulk Current Injection) metodi : diplomski rad - Bene, Kristijan (K. Bene, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Bulk Current Injection metoda je EMC test koji se često koristi u elektroničkoj industriji. Tijek razvoja, potrebno je moći procijeniti imunitet uređaja na RF smetnje. To je moguće postići korištenjem virtualnih računalnih simulacija. U osnovi, diplomski rad predstavlja pregled BCI simulacijskih metoda i odabir prikladne metode koja je pogodna za korištenje u industriji. Glavni fokusi su na modeliranju BCI injekcijske sonde i kablova. Simulacijski model BCI injekcijske sonde se bazira na modelu pasivne mreže i dan je zajedno sa 2D i 3D modelima kablova. Obje komponente BCI postava su modelirane odvojeno i provjerene mjerenjima S parametara. Na kraju su modeli BCI injekcijske sonde i kablova povezani zajedno kako bi se simulirao BCI postav, te su rezultati provjereni sa mjerenjima.