Modeliranje izmjenjivača topline u sigurnosnim sustavima NE programom TRACE : završni rad - Pelivan, Marija (M. Pelivan, 2014)
Sažetak na hrvatskom: Najveći dio problema sigurnosti nuklearnih elektrana odnosi se na odvođenje zaostale (ostatne) topline, u čemu važnu ulogu ima sustav za odvođenje ostatne topline. Funkcija sustava bitne servisne vode je hlađenje sigurnosnih sustava nuklearne elektrane. Korištenjem grafičkog korisničkog sučelja SNAP napravljeni su modeli izmjenjivača topline u ovim dvama sustavima i provedene su simulacije programom za termohidrauličke proračune TRACE. TRACE je program kojeg je napravila Američka nuklearna regulatorna komisija i koristi se za simulacije događaja koji nastupaju pri normalnom i izvanrednom stanju nuklearnih elektrana. Rezultati su zatim uspoređeni s rezultatima koje je dao drugi program za provođenje simulacija procesa u nuklearnim elektranama – RELAP5.