Sustav za analizu stanja CAN sabirnice : diplomski rad - Car, Tomica (T. Car, 2014)
Sažetak na hrvatskom: CAN protokol vrlo je robustan protokol s visokom pouzdanošću. U radu je teorijski obrađen podatkovni i fizički sloj CAN protokola. Također je izrađen analizator CAN sabirnice. Osmišljen je protokol na višoj razini za testiranje sustava, napravljena mjerenja na podatkovnom i fizičkom sloju CAN sabirnice i opisan postupak i rezultati. Za fizički sloj opisan je postupak mjerenja diferencijalnih smetnji, provjera ispravnosti zaključenja sabirnice i detekcija poretka čvorova na sabirnici. Za podatkovni sloj opisan je postupak mjerenja popunjenosti sabirnice, mjerenje i raspoznavanje grešaka i distribucija grešaka po čvorovima.