Analiza stabilnost sustava sa čovjekom u petlji : završni rad - Tolić, Jerko (J. Tolić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu analizirala se stabilnost zatvorenog regulacijskog sustava s čovjekom u petlji. Sustav koji je promatran sastoji se od procesa (daljinsko upravljanje ronilicom), čovjeka regulatora i pojačanja regulacijskog odstupanja ispred regulatora. U radu je opisana prijenosna funkcija čovjeka te povijest istraživanja iste. Apsolutna stabilnost sustava provjeravana je Nyquistovim kriterijem za rubne vremenske konstante prijenosne funkcije čovjeka, te je određeno maksimalno pojačanje regulacijskog odstupanja za koje je sustav stabilan. Također, provedena je simulacija za različita pojačanja regulacijskog odstupanja te su dobiveni odzivi analizirani i komentirani.