Razvoj modela primarnog kruga NE Krško za program TRACE : diplomski rad - Dučkić, Paulina (P. Dučkić, 2014)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovog rada opisan je način formiranja ulaznih podataka za TRACE nodalizaciju NE Krško za primarni krug. Referentni podaci preuzeti su iz postojeće nodalizacije NE Krško za program RELAP5. Nakon formiranja ulazne datoteke napravljen je proračun stacionarnog stanja programom TRACE. Podaci su pripremljeni za elektranu na punoj snazi koja se nalazi na kraju 27. gorivnog ciklusa. Odziv elektrane verificiran je koristeći rezultate RELAP5 proračuna kao referencu. Zbog kompleksnosti modela primarnog kruga, vremenski nije bilo moguće provesti proračun akcidenta loma glavnog parovoda.